Számviteli szolgáltatás

A Számviteli törvény hatálya alá tartozó vállalkozások számára a törvény írja elő a könyvvezetési és az éves beszámolókészítési kötelezettséget. Vállalatunk a törvényi előírásokon túlmenően örömmel vállalja menedzsment riportok elkészítését, IFRS / US GAAP szerinti könyvvezetést / ehhez kapcsolódó riportok elkészítését, végelszámolás során felmerülő teendők ellátását, átvilágítások elvégzését.

A NAV egyre több adónemre / bevallásra kiterjedő plusz adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a vállalkozások számára, melyet szakértő csapatunk a törvényi előírásokat automatikusan teljesítő szoftverekkel biztosít ügyfeleink részére.

Számviteli szolgáltatásaink keretében az alábbi szolgáltatásokkal állunk meglévő és leendő Ügyfeleink rendelkezésére.

KÖNYVELÉSI FELADATOK

 • A kimenő és bejövő számlák, banki- és pénztár bizonylatok, egyéb vegyes bizonylatok könyvelése
 • Nyilvántartás vezetése az általános forgalmi adóról a kimenő és bejövő számlák alapján
 • A hitelesített pénztárbizonylatok rögzítése
 • A devizában vagy forintban történő banki átutalások bizonylatainak rögzítése
 • A havi/negyedéves listák elkészítése (ÁFA analitika, kintlévőségek, főkönyvi kivonat)
 • A tárgyi eszközök nyilvántartásának vezetése, az értékcsökkenési leírás nyilvántartása
 • A költségvetési, állami szervek felé történő bevallások határidőre való elkészítése, leadása (kivéve: idegenforgalmi adó, turizmusfejlesztési hozzájárulás)
 • Statisztikai hivatal felé történő jelentések elkészítése, leadása
 • Az ÁFA, társasági adóbevallás, egyéb adónemek bevallásainak határidőre való elkészítése
 • Az éves beszámoló határidőre való elkészítése, a könyvvizsgálóval történő kapcsolattartás, könyvvizsgálatban való aktív részvétel
 • A helyi adóbevallások elkészítése

MENEDZSMENT RIPORTOK

Vállalatunk naprakészen tartja a pénzügyi információkat és örömmel biztosítja havi / negyedéves vezetői jelentés elkészítését, legyen szó akár a magyar beszámolóval megegyező struktúrájú pénzügyi adatokról vagy egyéb speciális igényről.

IFRS / US GAAP SZERINTI KÖNYVVEZETÉS / RIPORTOLÁS

A hazai törvényi előírásokon túl kollégáink jártasak az IFRS / US GAAP szabályozásban. Könyvelési rendszerünk képes a magyar és a külföldi könyvelési előírások egyidejű kezelésére, ezáltal biztosítani tudjuk több igény együttes teljesítését.

VÉGELSZÁMOLÁS

Ez a sokszor nehéz feladat sok időt és egyeztetést igényel, mely terhet szívesen leveszünk ügyfeleink válláról. Vállalatunk egyedi megállapodás keretében vállalja a végelszámolás során felmerülő adminisztrációs feladatok ellátását (könyvvezetési, beszámolókészítési és bevalláskészítési kötelezettség).

ÁTVILÁGÍTÁS

Cégvásárlás előtt áll? Könyvelő nélkül maradt és nincs ideje ellenőrizni a könyvelési adatokat? Bizonytalan, hogy cége minden kötelezettségét teljesítette?

Kollégáink szerteágazó tapasztalataiknak köszönhetően otthonosan mozognak a főkönyvi adatok világában és hatékony / érthető módon tolmácsolják a számok mögötti tartalmat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

Niveus hírlevél – 2022. július

Az USA egyoldalúan felmondta az amerikai-magyar kettős adózás elkerüléséről szóló egyezményt. Elfogadták a 2023-as költségvetést. Szeptember 1-től a cégek már nem fogadhatnak be KATA adózótól számlát. Júliusi hírlevelünkben ezekkel a témákkal, illetve az adótartozás átvállalásával és az adótartozásért történő kezességvállalással foglalkozunk.

Elolvasom

Niveus hírlevél – 2022. november

2022. november 22-én elfogadták és 23-án kihirdették az őszi adócsomagot. 2022. december 1-ig kell bejelentést tenniük azoknak, akik a társasági adót devizában szeretnék megfizetni. Novemberi hírlevelünkben ezekkel a témákkal foglalkozunk, egyúttal örömmel jelentjük be, hogy 2023. január 1-jétől új üzletággal, a könyvvizsgálati szolgáltatásokkal bővül a cégcsoport tevékenységi köre (Niveus Audit), amely a „one-stop-shop” megközelítést tovább erősíti (minden szolgáltatást egy helyen, az adott társaságot kiválóan ismerő szolgáltatótól lehet igénybe venni).

Elolvasom

Niveus hírlevél – 2022. október

2022. október 18-án benyújtották az őszi adócsomagot. Gyármentő programot indít a Kormány, amelynek keretében nagyvállalatok számára nyújt majd vissza nem térítendő támogatást energiahatékonysági és energiatermelő beruházásokhoz. Októberi hírlevelünkben ezekkel a témákkal foglalkozunk.

Elolvasom

Kapcsolat

+36 30 861 4009

Köszönjük üzenetét!

Kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot!