Jogi tanácsadás

A mai világban elkerülhetetlen, hogy a cégek megfelelő jogi felkészültséggel kezeljék a mindennapok kisebb és nagyobb eseményeit, ehhez nyújt segítséget a Fischer Ügyvédi Irodával együttműködésben működtetett jogi tanácsadás üzletágunk. Legyen szó a megfelelő cégstruktúra kialakításáról, egy nagyértékű szerződésről vagy egy rövid kérdésről, olyan megoldásokra is rá tudunk világítani, ami esetleg fel sem merült korábban.

A jogi szolgáltatások területen az alábbiakkal állunk meglévő és leendő Ügyfeleink rendelkezésére.

ADÓJOGI TANÁCSADÁS

Az iroda többi csapatával szorosan együttműködve tudunk segíteni az adózási kérdések jogi hátterének kialakításában. Bármilyen könyvelési, bérszámfejtési kérdés merül fel, esetleg egy komolyabb adótanács megvalósításához szerződéseket kell elkészíteni, örömmel állunk rendelkezésre. Ügyvédeink adóperes tapasztalata nagy segítség az adóellenőrzések során történő képviseletben is.

KERESKEDELMI, MUNKAJOGI KÉRDÉSEK

A cégeket leggyakrabban a szerződésekkel kapcsolatban érinti a jog. Szolgáltatásaink kiterjednek a szerződéstervezetek véleményezésére, legyen szó egy egyszeri, a cégnek fontos szerződés letárgyalásáról, vagy a cég érdekeit megfelelően védő ÁSZF kialakításáról. Ezen kívül a munkajoggal kapcsolatos kérdésekben is segítünk eligazodni.

PERES KÉPVISELET

A legjobb vitamegoldás mindig a megegyezés. Ennek ellenére előfordul, hogy egy vevővel vagy szállítóval kialakult vita rendezésére nincs más megoldás, mint a bírói út. Akár polgári-, akár munkajogi vitába keveredne a cég, segítünk, hogy a legjobb eredménnyel zárulhasson az Ügyfél szempontjából az eljárás.

ÁTVILÁGÍTÁS

Egy vállalatfelvásárlás előtt az eladó, a tárgyalások során a vevők szoktak igényt tartani a társaság átvilágítására. De előfordul, hogy konkrét tranzakciótól függetlenül tartják fontosnak, hogy egy független szakértő vizsgálja meg a cég működését, valóban megfelelnek-e a jogszabályoknak. Az adótanácsadási üzletággal együttműködve mind adózási-, mind jogi szempontból vállaljuk cégek, cégcsoportok átvilágítását.

CÉGJOGI FELADATOK

A céggel kapcsolatos adminisztratív teendők a kötelezően teljesítendő feladatok közé tartoznak. Nem mindegy azonban, hogy ezeket milyen feltételek mellett teljesítik. Szempont lehet a gyorsaság, a rugalmasság, de az is előfordul, hogy valamilyen különleges kívánságot kell a cégjog formalizált világába átültetni. Bármelyik cél vezérli is Önöket, örömmel állunk rendelkezésre.

Hírek

A Niveus Consulting Group véleménye a bevezetendő légiutas

Megadóztatná a ferihegyi utasokat a XVIII. kerület, drágábbak lehetnek a repülőjegyek

Elolvasom

A Niveus Consulting Group kommentárja a a közfeladatot ellátó vagyonkezelő alapítványok részére adott támogatás utáni adóalap-kedvezményről

Mit jelent a 300%-os adóalap-kedvezmény, avagy lassan a testtel, jobban megéri látvány-csapatsportot támogatni

Elolvasom

A Niveus Consulting Group véleménye a zöld- digitális és forgalmi adóra koncentráló adórendszerre történő átállásról

Számos területen volna igény a Matolcsy György által említett zöld- és digitális reformra a lapunknak nyilatkozó adószakértők szerint, ám a forgalmi adóval a költségvetés stabilitása érdekében óvatosan kell bánni.

Elolvasom

Kapcsolat

+36 30 861 4009

Köszönjük üzenetét!

Kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot!