Könyvvizsgálat

A könyvvizsgálat célja annak megállapítása, hogy a számviteli jogszabályok szerint összeállított beszámoló megbízható és valós összképet nyújt-e a vállalkozó vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről. Szolgáltatásunk részeként vállaljuk beszámolók teljes körű könyvvizsgálatát, konszolidációban való támogatást, illetőleg egyéb könyvvizsgálói jelentések kiadását (pl. átalakulások, pályázati támogatások, stb.). Az előzőkben leírtak mellett teljeskörű pénzügyi, és számviteli átvilágításokban is ügyfeleink rendelkezésére állunk. Ezen túlmenően, a kontrolling területén szerzett kiemelkedő tapasztalatunknak köszönhetően vállaljuk az ügyfeleink kontrolling folyamatainak támogatását is egyúttal.

ÁTVILÁGÍTÁSOK

Az átvilágítások (due diligence) célja a céltársasággal kapcsolatos kockázatok feltárása és egy átfogó kép biztosítása a befektető számára a befektetői döntés meghozatala érdekében.

Átvilágítási szolgáltatásaink keretében feltárjuk a vizsgált társaság jogi, pénzügyi, vagyoni, működési és adózási helyzetét, egyúttal meghatározásra kerülnek a jelentősebb kockázatok, valamint azon tényezők, amelyek a vételárat módosíthatják, vagy adott esetben meghiúsíthatják a tranzakciót.

Az átvilágítás eredményeképpen részletes jogi, pénzügyi, vagyoni, működési és adózási átvilágítási jelentés kerül átadásra, egyúttal folyamatosan konzultációs lehetőséget biztosítunk a befektető (vagy az eladó) számára az esetlegesen felmerülő kérdések egyeztetése érdekében

 

VAGYONÉRTÉKELÉS

Értékesítési / kiszállási folyamatokat támogató cég-, illetve üzletrész értékelés.
Cégátalakulásokkal, számviteli átértékeléssel összefüggő vagyonértékelés.
Immateriális javak (védjegyek, szabadalmak, szoftverek, egyéb szellemi tulajdonok) és tárgyi eszközök (ingatlanok, járművek, egyéb berendezések) egyedi értékelése.

Kérdése van?
Forduljon bizalommal szakértő kollégánkhoz

Hírek

Niveus hírlevél – 2023. szeptember

Megjelent a kiterjesztett gyártói felelősségi körbe tartozók adatszolgáltatási nyomtatványa. Változások a K+F minősítés szabályaiban. Az elmúlt 3 évben nőttek a NAV adóbevételei. Az Európai Bíróság legújabb ítélete az áfa hatósági visszatérítéséről. Szeptemberi hírlevelünkben ezekkel a témákkal foglalkozunk.

Elolvasom

Kapcsolat

+36 30 861 4009

Köszönjük üzenetét!

Kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot!