Transzferárazási szolgáltatások

A transzferárazás az egyik legkomplexebb társasági adózással összefüggő kihívás minden cégcsoport számára. Az adóhatóság kiemelt figyelmet szentel ennek a területnek, ráadásul a kapcsolódó adminisztratív terhek is drasztikusan megnövekedtek az elmúlt években. A piaci érték körültekintő meghatározása emellett egyéb számviteli-gazdasági kérdésekben, illetve bizonyos üzleti döntések előkészítése során is rendkívül fontos szerepet játszhat.

A hazai transzferár tanácsadási piaci egyik vezető szakértőjeként folyamatosan több száz vállalkozás transzferár ügyeinek kezelésében veszünk részt, emellett komoly tapasztalattal rendelkezünk különböző vagyonelemek értékelésében is.

Transzferár tanácsadási és vagyonértékelési területeken az alábbi szolgáltatásokkal állunk meglévő és leendő Ügyfeleink rendelkezésére:

TRANSZFERÁR NYILVÁNTARTÁSI KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSE

A jogszabályi követelményeknek megfelelő transzferár dokumentáció elkészítése és éves aktualizálása.
Meglévő nyilvántartások szakértői véleményezése.
Összehasonlító tanulmányok készítése hazai és / vagy nemzetközi adatbázisok felhasználásával.
Országonkénti jelentés (Country-by-Country Report) elkészítésével és a kapcsolódó bejelentési kötelezettség teljesítésével összefüggő támogatásnyújtás.

TRANSZFERÁR TANÁCSADÁS

Előzetes árképzési megállapodás (APA) előkészítése és teljes körű lebonyolítása.
Árképzési tanácsadás (folyamatban lévő tranzakciók felülvizsgálata / optimalizálása; jövőbeli ügyletek tervezése és implementálása).
Adóhatósági ellenőrzések szakmai támogatása, közreműködés transzferárazással összefüggő adóperes eljárásokban.
Transzferár dokumentációs kötelezettség fennállásának vizsgálata (kapcsolt vállalati kör felmérése, vállalati méretmutató meghatározása, tranzakciók egyedi értékelése).

 

 

Kérdése van?
Forduljon bizalommal szakértő kollégánkhoz

Hírek

Niveus hírlevél – 2023. november

Változás a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum összegében 2023. december 1-től. Elfogadták az őszi adócsomagot. Transzferár Kerekasztal megbeszélést tartottak a Pénzügyminisztériumban. Novemberi hírlevelünkben ezekkel a témákkal foglalkozunk.

Elolvasom

Niveus hírlevél – 2023. szeptember

Megjelent a kiterjesztett gyártói felelősségi körbe tartozók adatszolgáltatási nyomtatványa. Változások a K+F minősítés szabályaiban. Az elmúlt 3 évben nőttek a NAV adóbevételei. Az Európai Bíróság legújabb ítélete az áfa hatósági visszatérítéséről. Szeptemberi hírlevelünkben ezekkel a témákkal foglalkozunk.

Elolvasom

Niveus hírlevél – 2022. december

Megérkeztek a transzferár nyilvántartásokra vonatkozó legújabb dokumentálási szabályok. Változott a transzferár nyilvántartás fogalma. Megnőtt a transzferár dokumentációs kötelezettségre vonatkozó tranzakciós értékhatár. Változtak az összevonhatóság szabályai. Új adatszolgáltatási kötelezettséget írtak elő a társasági adóbevallásban. Megnőtt a transzferár dokumentáció hiányából fakadóan kiszabható mulasztási bírság mértéke. Változtak az interkvartilis tartomány alkalmazásának szabályai. Decemberi hírlevelünkben ezekkel a témákkal foglalkozunk.

Elolvasom

Kapcsolat

+36 30 861 4009

Köszönjük üzenetét!

Kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot!