160 milliárd forintos pályázati felhívás várható – érdemes felkészülni!

2024-07-03

 

160 milliárd forintos pályázati felhívás várható – érdemes felkészülni!

 

A Niveus Consulting Group szerint a K+F pályázatokra rendelkezésre álló források akár már 2025-ben elfogyhatnak, ezért a cégeknek érdemes minél előbb pályázniuk az innovációs projektekre. A pályázatok iránti érdeklődés rendkívüli, ezt jelzi, hogy a „2024-1.1.1-KKV-FÓKUSZ” pályázatot hat nap alatt le kellett zárni, mert a támogatási igények kétszeresen meghaladták az 50 milliárd forintos keretösszeget.

Bagdi Lajos, a Niveus Consulting Group partnere felhívta a figyelmet, hogy a legnagyobb K+F pályázati forrás, a 160 milliárd forintos GINOP PLUSZ-2.1.1. felhívása is hamarosan megjelenik, amelyen az egészségügy, a körforgásos gazdaság és a digitalizáció területén innoválni kívánó cégek indulhatnak. A pályázatok beadása 2024 őszétől szakaszosan fog történni 2025 második negyedévéig, de a pályázat benyújtásának feltétele a szakmai előminősítés megszerzése, amelyet a pályázat beadási határideje előtt 90 nappal már kezdeményezni érdemes – figyelmeztetett a szakértő.

A Niveus Consulting Group, amely többek között pályázati tanácsadással is foglalkozik, azt javasolja a potenciális pályázóknak, hogy már most kezdjék el a felkészülést és a szükséges dokumentációk összeállítását, hogy időben benyújthassák pályázataikat. Bagdi Lajos szerint a K+F tevékenységek iránti igény és elkötelezettség jelentős Magyarországon, és az elérhető támogatások nem csak a vállalatok fejlődését segítik, hanem pénzügyi segítséget is jelentenek az innovációs ökoszisztéma erősödéséhez.

Share this page and start a discussion:

Hírek

A Niveus Consulting Group véleménye a bevezetendő légiutas

Megadóztatná a ferihegyi utasokat a XVIII. kerület, drágábbak lehetnek a repülőjegyek

Elolvasom

Az online kereskedők megadóztatása – versenyhátrányban a magyarok?

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemrégiben kiadott elemzésében új, az online kereskedőket célzó adó(k) bevezetését szorgalmazta. A Niveus Consulting Group szerint nem biztos, hogy ez a helyes irány. Sokkal inkább az eddigi gazdaságpolitikába illeszkedő adó- és adminisztráció-csökkentés...

Elolvasom

A Niveus Consulting Group kommentárja az online számlákkal kapcsolatos automatikus hibajelentésről

Az október 5-i tájékoztatójuk szerint a NAV 2021. októberétől az elektronikus tárhelyen keresztül tájékoztatja a cégeket arról, ha sikertelen az online számláikkal kapcsolatos adatfeltöltés. Ezzel egy régi kifogást orvosolnak, hiszen többször előfordult, hogy valamilyen hiba miatt az online számla adatszolgáltatás sikertelen volt, de erről a cégek nem, vagy csak későn szereztek tudomást-összegzi a Niveus Consulting Group.

Elolvasom

Kapcsolat

+36 30 861 4009

Köszönjük üzenetét!

Kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot!