Határon átnyúló követelések érvényesítése az EU-ban - Workshop

2021-11-19

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Újabb előadással jelentkezik a Niveus Legal, ezúttal azzal fogunk foglalkozni, hogy hogyan hajthatjuk be könnyen az olyan követeléseket, ahol az adós az EU másik tagállamában található.

 

Novemberi előadásunk címe: „Határon átnyúló követelések érvényesítése az EU-ban”. Ezúttal azt részletezzük, hogy milyen lehetőségei vannak egy cégnek a kintlevőségek behajtására akkor, ha az adós nem Magyarországon, hanem az EU másik tagállamában található, de a követelés túl alacsony értékű ahhoz, hogy egy ottani ügyvédet bevonjon a társaság az eljárásba. Az előadásra Zoom platformon keresztül kerül sor. Az előadás főbb pontjait az alábbiakban foglaltuk össze:

 

  1. Az európai fizetési meghagyás főbb szabályai

Hogyan lehet egyszerűen eljárni az EU másik tagállamában található adósunk ellen? Ha van egy nem vitatott követelésünk egy EU tagállami adós ellen, hogyan lehet azt elérni, hogy végrehajtható legyen?

  1. Kisértékű követelések európai eljárásának főbb szabályai

Hogyan lehet olcsó és egyszerű bírósági eljárást indítani írásban az adósunk ellen, akinek a székhelye az EU másik tagállamában van?

  1. Végrehajtás

Ha már kezünkben van az eljárást lezáró okirat, akkor hogyan tudjuk külföldön végrehajtani.

Időpont

2021.november 25. (csütörtök) 10:00-11:00 (tervezett)

Helyszín

Zoom platform, amelynek linkjét a regisztráltak részére az előadást megelőzően megküldjük.

A workshop díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük november 23-áig jelezze Burkodi Dórának a +36 30 678 9794-ös telefonszámon, vagy a burkodi.dora@niveus.hu e-mail címen. Amennyiben előzetesen olyan kérdése van, amelyet szeretne, ha érintenénk az előadáson, kérjük a regisztrációval egyidejűleg azt is küldje meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Reméljük, hogy Önt is a résztvevők között köszönthetjük!

Share this page and start a discussion:

Kérdése van?
Forduljon bizalommal szakértő kollégánkhoz

Hírek

Nem fizet a vevő, mi legyen az áfával?

Tombol a koronavírus és az ebből adódó gazdasági problémák már éreztetik a hatásukat. Egyik pillanatról a másikra az eddig jól fizető vevők nehéz helyzetbe kerültek és későn vagy soha nem egyenlítik ki a számlájukat. Ennek ellenére, az áfát be kell fizetni. A Niveus Consulting Group szerint...

Elolvasom

Adókedvezmény betanított munkásokra

Évek óta igénybe vehetnek a vállalatok adókedvezményt a szakképzettséggel nem rendelkező munkakörökben dolgozók után. Rengeteg felső-és HR vezető nincsen tisztában ezzel a lehetőséggel, pedig ezzel akár több tízmillió forintot is spórolhatnának. Sőt, az adókedvezmény akár...

Elolvasom

Niveus Consulting Group Kommentár - 2021.02.23

A tervek szerint 2021. július 1-től az adóhatóság – hasonlóan a szja bevallásokhoz – áfa bevallás tervezeteket fog kiajánlani az adózóknak. Mivel az adóhatóság az Online Számla 3.0. adatszolgáltatásban megadott információk alapján készíti majd el a bevallás tervezeteket, ezek csak...

Elolvasom

Kapcsolat

+36 30 861 4009

Köszönjük üzenetét!

Kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot!