Határon átnyúló követelések érvényesítése az EU-ban - Workshop

2021-11-19

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Újabb előadással jelentkezik a Niveus Legal, ezúttal azzal fogunk foglalkozni, hogy hogyan hajthatjuk be könnyen az olyan követeléseket, ahol az adós az EU másik tagállamában található.

 

Novemberi előadásunk címe: „Határon átnyúló követelések érvényesítése az EU-ban”. Ezúttal azt részletezzük, hogy milyen lehetőségei vannak egy cégnek a kintlevőségek behajtására akkor, ha az adós nem Magyarországon, hanem az EU másik tagállamában található, de a követelés túl alacsony értékű ahhoz, hogy egy ottani ügyvédet bevonjon a társaság az eljárásba. Az előadásra Zoom platformon keresztül kerül sor. Az előadás főbb pontjait az alábbiakban foglaltuk össze:

 

  1. Az európai fizetési meghagyás főbb szabályai

Hogyan lehet egyszerűen eljárni az EU másik tagállamában található adósunk ellen? Ha van egy nem vitatott követelésünk egy EU tagállami adós ellen, hogyan lehet azt elérni, hogy végrehajtható legyen?

  1. Kisértékű követelések európai eljárásának főbb szabályai

Hogyan lehet olcsó és egyszerű bírósági eljárást indítani írásban az adósunk ellen, akinek a székhelye az EU másik tagállamában van?

  1. Végrehajtás

Ha már kezünkben van az eljárást lezáró okirat, akkor hogyan tudjuk külföldön végrehajtani.

Időpont

2021.november 25. (csütörtök) 10:00-11:00 (tervezett)

Helyszín

Zoom platform, amelynek linkjét a regisztráltak részére az előadást megelőzően megküldjük.

A workshop díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük november 23-áig jelezze Burkodi Dórának a +36 30 678 9794-ös telefonszámon, vagy a burkodi.dora@niveus.hu e-mail címen. Amennyiben előzetesen olyan kérdése van, amelyet szeretne, ha érintenénk az előadáson, kérjük a regisztrációval egyidejűleg azt is küldje meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Reméljük, hogy Önt is a résztvevők között köszönthetjük!

Share this page and start a discussion:

Kérdése van?
Forduljon bizalommal szakértő kollégánkhoz

Hírek

Niveus hírlevél – 2023. május

Május 31-ig kell regisztrálni a hulladékgazdálkodási hatóság oldalán az EPR kötelezettséggel érintetteknek. Új kétlépcsős azonosítást vezetnek be az Online Számla rendszerben. Újra kihirdették a Whistleblowing törvényt. Elrendelhetik az igazgatási szünetet a közigazgatásban is. Májusi hírlevelünkben ezekkel a témákkal foglalkozunk.

Elolvasom

Niveus hírlevél – 2020. november

2020. november 26-án kihirdetésre került az őszi adócsomag. Novemberi hírlevelünkben a jövő évi változásokból emelünk ki néhányat, illetve a felnőttképzés változó szabályaira szeretnénk felhívni a figyelmet...

Elolvasom

Alternatív adózás – helyzetbe hozza a cégeket a KIVA?

Szerdán Lengyelország bejelentette, hogy kb. 4 milliárd forint árbevételig a vállalkozásoknak nem a nyereségük, hanem csak a kifizetett osztalék után kell társasági adót fizetniük. Az elképzelés alapja az Észtországban már régóta így működő társasági adó rendszer, Magyarországon meg 2013 óta létezik...

Elolvasom

Kapcsolat

+36 30 861 4009

Köszönjük üzenetét!

Kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot!