Határon átnyúló követelések érvényesítése az EU-ban - Workshop

2021-11-19

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Újabb előadással jelentkezik a Niveus Legal, ezúttal azzal fogunk foglalkozni, hogy hogyan hajthatjuk be könnyen az olyan követeléseket, ahol az adós az EU másik tagállamában található.

 

Novemberi előadásunk címe: „Határon átnyúló követelések érvényesítése az EU-ban”. Ezúttal azt részletezzük, hogy milyen lehetőségei vannak egy cégnek a kintlevőségek behajtására akkor, ha az adós nem Magyarországon, hanem az EU másik tagállamában található, de a követelés túl alacsony értékű ahhoz, hogy egy ottani ügyvédet bevonjon a társaság az eljárásba. Az előadásra Zoom platformon keresztül kerül sor. Az előadás főbb pontjait az alábbiakban foglaltuk össze:

 

  1. Az európai fizetési meghagyás főbb szabályai

Hogyan lehet egyszerűen eljárni az EU másik tagállamában található adósunk ellen? Ha van egy nem vitatott követelésünk egy EU tagállami adós ellen, hogyan lehet azt elérni, hogy végrehajtható legyen?

  1. Kisértékű követelések európai eljárásának főbb szabályai

Hogyan lehet olcsó és egyszerű bírósági eljárást indítani írásban az adósunk ellen, akinek a székhelye az EU másik tagállamában van?

  1. Végrehajtás

Ha már kezünkben van az eljárást lezáró okirat, akkor hogyan tudjuk külföldön végrehajtani.

Időpont

  1. november 25. (csütörtök) 10:00-11:00 (tervezett)

    Helyszín
    Zoom platform, amelynek linkjét a regisztráltak részére az előadást megelőzően megküldjük.

A workshop díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük november 23-áig jelezze Burkodi Dórának a +36 30 678 9794-ös telefonszámon, vagy a burkodi.dora@niveus.hu e-mail címen. Amennyiben előzetesen olyan kérdése van, amelyet szeretne, ha érintenénk az előadáson, kérjük a regisztrációval egyidejűleg azt is küldje meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Reméljük, hogy Önt is a résztvevők között köszönthetjük!

Share this page and start a discussion:

Any question?
Please do not hesitate to contact our expert colleague:

News

Niveus hírlevél – 2022. március

Változások lesznek a fejlesztési adókedvezmények és az energiahatékonysági célú beruházások szabályozásában. Módosultak a Ptk. szavazati joggal kapcsolatos szabályai. Márciusi hírlevelünkben ezekkel a témákkal foglalkozunk.

Read more

Niveus hírlevél – 2024. március

Bizalmi vagyonkezelés mint vagyontervezési eszköz. Már megérkeztek a NAV-tól a személyi jövedelemadó bevallás tervezetek; külföldi magánszemélyeknek, komplex jövedelemi struktúrával rendelkezőknek további feladataik lehetnek! Utolsó módosítási lehetőség a 2023. évi EPR díjban. Flottakezelő: házon belül is elérhető adóelőny. Ezek a Niveus Consulting Group által végzett ügyfélelégedettségi felmérés eredményei. Márciusi hírlevelünkben ezen témákkal foglalkozunk.

Read more

Niveus hírlevél – 2022. május

Ahogyan az várható volt, 2022. május 25-én – az Alaptörvény módosítása után – a kormány kihirdette a háborús vészhelyzetet, majd másnap bejelentette bizonyos szektorokban az extraprofit adó bevezetését. Megjelentek továbbá egyes, a vészhelyzethez kapcsolódó rendelkezéseket tartalmazó kormányrendeletek. Májusi hírlevelünkben ezek közül mutatunk be néhányat, illetve az ügyfeleink körében a gazdasági kilátásokról végzett felmérés eredményeiről adunk rövid áttekintést.

Read more

Köszönjük üzenetét!

Kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot!