Töltés

TRANSZFERÁR TANÁCSADÁS

A transzferár képzés, illetve az ezzel kapcsolatos nyilvántartási kötelezettség teljesítése már egy ideje a NAV egyik kiemelt és egyre fokozódó figyelemmel kísért ellenőrzési területe. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az adóhatóság revizorai évről évre egyre felkészültebbek és ennek megfelelően a megállapítások súlypontja a mulasztási bírságokról fokozatosan az adóhiányfeltárásra és az ezzel kapcsolatos vitás ügyekre helyeződik át. Ráadásul ez a tendencia - a nemzetközi (OECD) szabályozási környezet dinamikus fejlődésének köszönhetően - a jövőben várhatóan tovább erősödik majd.


 

1000 DOKUMENTÁCIÓ
200 ÜGYFÉL
0 MEGÁLLAPÍTÁS
A Niveus Consulting Group a hazai transzferár tanácsadási piaci egyik vezető szakértője, jelenleg több mint 200 Ügyfelünk transzferár ügyeinek kezelésében nyújtunk támogatást. Munkatársaink jelentős tapasztalattal rendelkeznek mind kötelezettség-teljesítési, mind pedig tanácsadási projektek kezelésében, valamint transzferárakat érintő adóhatósági ellenőrzések szakmai támogatásában. Vezető kollégáink szerzőként és előadóként is számos fórumon jelentek meg az elmúlt években.Transzferár területen az alábbi szolgáltatásokkal állunk meglévő és leendő Ügyfeleink rendelkezésére.

NYILVÁNTARTÁSI KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSE

Szolgáltatásunk keretében vállaljuk:

  • Transzferár nyilvántartások teljes körű elkészítését és éves frissítését;
  • A dokumentációk egyik sarkalatos pontját képező összehasonlító tanulmányok összeállítását;
  • Jelentős és mindig naprakész NAV ellenőrzési tapasztalatunk birtokában meglévő nyilvántartások átnézését, szakértői véleményezését.


Munkánkra minden esetben felelősséget vállalunk, továbbá mindenkori díjunk magában foglalja az általunk készített nyilvántartások jövőbeli NAV ellenőrzése esetén történő szakmai támogatásnyújtást is.

ESETI TANÁCSADÁS

Ilyen irányú igény esetén örömmel nyújtunk támogatást az alábbi területeken:

  • Transzferár dokumentációs kötelezettség vizsgálata (kapcsolt vállalati kör felmérése, a vállalati méretmutató vizsgálata, a kapcsolt ügyletek egyedi értékelése).
  • Árképzési tanácsadás (átvilágítás, kockázatelemzés, tervezés, implementáció).
  • NAV előtti képviselet (kommunikáció menedzselése, jegyzőkönyv észrevételezése, fellebbezési dokumentáció összeállítása, esetleges egyeztetések a NAV képviselőivel).

ELŐZETES ÁRKÉPZÉSI MEGÁLLAPODÁS (APA)

Vállaljuk APA kérelmek összeállítását és a kapcsolódó folyamat teljes körű kezelését, ami magában foglalja a következőket:

  • Előzetes (akár anonim) konzultációk lefolytatása a NAV illetékes osztályával.
  • Előzetes ármegállapítási kérelem előkészítése és benyújtása a NAV részére.
  • Az APA folyamat nyomon követése és menedzselése a határozathozatalig.
  • Utókövetés, eseti szakmai konzultációs lehetőség biztosítása.


Vezető kollégáink az elmúlt években több sikeres APA folyamat lebonyolításában vettek részt.

Girászin János - Üzletágvezető
Transzferár Szolgáltatások
giraszin.janos@niveus.hu
+36 30 861 40 09

Amennyiben transzferár tanácsadási szolgáltatásaink kapcsán bővebb információra lenne szüksége, kérjük tekintse meg üzletágunk önálló honlapját (http://ncg-tps.hu), vagy forduljon bizalommal szakértő kollégánkhoz az feltüntetett elérhetőségeken.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!